Скачати 0.86 Mb.
|
^ НАУКОВО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР АГРАРНОЇ ОСВІТИ ЗАТВЕРДЖЕНО Департаментом аграрної освіти, науки та дорадництва Міністерства аграрної політики та продовольства України „ " 2011 р. машини, обладнання та ЇХ ВИКОРИСТАННЯ в тваринництві ТЕСТИ з навчальної дисципліни для контролю знань фахівців ОКР «бакалавр» напряму 6.100102 "Процеси, машини та обладнання агропромислового виробництва" у вищих навчальних закладах II-IV рівнів акредитації Міністерства аграрної політики та продовольства України Київ „Аграрна освіта" 2011 ББК 34.44 М38 УДК 631.3.02 (073) Тести підготували: доктор технічних наук, професор І.І. Ревенко, кандидат технічних наук, доцент О.О. Заболотько, кандидат технічних наук, доцент В.С. Хмельовський, (Національний університет біоресурсів і природокористування України); кандидат технічних наук, професор О.А. Науменко, старший викладач О.І. Фісяченко, кандидат сільськогосподарських наук, старший викладач С.В. Кульбаба (Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка); доктор технічних наук, професор М.В. Брагінець (Луганський національний аграрний університет); старший науковий співробітник, кандидат сільськогосподарських наук Подгаєцький А.А., керівник сектору галузі знань 1001 “Техніка та енергетика аграрного виробництва” Борхаленко Ю.О. (Науково-методичний центр аграрної освіти); викладач С.В. Єрмаков (Подільський державний аграрно-технічний університет). Рецензенти: кандидат технічних наук, доцент В.Т. Дмитрів, кандидат технічних наук, доцент Я.С. Жінчин (Львівський національний аграрний університет), кандидат економічних наук, доцент В.М. Комков (Сумський національний аграрний університет); кандидат сільськогосподарських наук, доцент П.І. Роздорожнюк (Подільський державний аграрно-технічний університет); кандидат технічних наук, доцент І.А. Велит, старший викладач А.П. Коломієць (Полтавська державна аграрна академія). ^ науково-методичною комісією науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів Міністерства аграрної політики України із „Процесів, машин та обладнання агропромислового виробництва (100102)” (протокол від _ ________ 2011 р. № __) ^ старший науковий співробітник, кандидат сільськогосподарських наук А.А. Подгаєцький (Науково-методичний центр аграрної освіти) Редактор: Л.М. Талюта ©^ Всі права охороняються. Жодна частина цього видання не може бути відтворена в будь-якій формі без письмової згоди Науково-методичного центру аграрної освіти Мінагрополітики України. ^ Тести заміру залишкових знань призначені тільки для перевірки та оцінювання рівня підготовки після закінчення певного етапу навчання. Метою тестового іспиту є визначення рівня професійної компетенції особи, що екзаменується. Тести з навчальної дисципліни «Машини, обладнання та їх використання в тваринництві» для контролю знань фахівців ОКР «бакалавр» напряму 6.100102 "Процеси, машини та обладнання агропромислового виробництва" складаються з 3 модулів у відповідністю з типовою програмою навчальної дисципліни. Відповідь на питання може бути комбінованою Модуль 1 «Загальні положення. Обладнання тваринницьких приміщень Машини та обладнання для приготування і роздавання кормів» включають 92 питань і характеризуються оцінкою знань про будову та принцип дії сучасного технологічного обладнання для виробництва продукції тваринництва, основи теорії і методику розрахунку основних параметрів цього обладнання. Модуль 2 «Машини для догляду за тваринами, одержання та первинної обробки продукції» включають 77 питань і характеризуються оцінкою знань про будову та принцип дії сучасного технологічного обладнання для одержання та первинної обробки продукції тваринництва, головні напрямки і тенденції розвитку сільськогосподарського машинобудування, основи теорії і методику розрахунку основних параметрів цього обладнання. Модуль 3 «Використання машин і обладнання у тваринництві» включають 140 питань і характеризуються оцінкою знань про проектування потоково-технологічних ліній у тваринництві і оцінки використання техніки. Для отримання оцінки “відмінно” необхідно дати не менше 85 % правильних відповідей, відповідно для оцінки “добре” — 70 %, для оцінки “задовільно” — 55 %. Модуль 1. Загальні положення. Обладнання тваринницьких приміщень. Машини та обладнання для приготування і роздавання кормів 1.1. Обладнання тваринницьких приміщень. Формування мікроклімату 1.1.1. Засоби напування тварин ^ 1- АС-Ф-25; 2 - АП-1А; 3- АГК-4Б ; 4- ПА-1Б; 5 - ГАО-4А ^ 1- АС-Ф-25; 2 - АП-1А; 3- АГК-4Б ; 4- ПА-1Б; 5 - ГАО-4А ^ 1- АС-Ф-25; 2 - АП-1А; 3- АГК-4Б ; 4- ПА-1Б; 5 - ГАО-4А ^ 1- АС-Ф-25; 2 - АП-1А; 3- АГК-4Б ; 4- ПА-1Б; 5 - ГАО-4А ^ 1- АС-Ф-25; 2 - АП-1А; 3- АГК-4Б ; 4- ПА-1Б; 5 - ГАО-4А ^ 1 – чашкова; 2 – без чашкова; 3 – поплавкова; 4 – вакуумна; 5 – клапанна; 6 - індивідуальна; 7 – групова ^ 1 – чашкова; 2 – без чашкова; 3 – поплавкова; 4 – вакуумна; 5 – клапанна; 6 - індивідуальна; 7 – групова ^ 1 – чашкова; 2 – без чашкова; 3 – поплавкова; 4 – вакуумна; 5 – клапанна; 6 - індивідуальна; 7 – групова ^ 1 – чашкова; 2 – без чашкова; 3 – поплавкова; 4 – вакуумна; 5 – клапанна; 6 - індивідуальна; 7 – групова ^ 1 – чашкова; 2 – без чашкова; 3 – поплавкова; 4 – вакуумна; 5 – клапанна; 6 - індивідуальна; 7 – групова ^ 1 – чашкова; 2 – без чашкова; 3 – поплавкова; 4 – вакуумна; 5 – клапанна; 6 - індивідуальна; 7 – групова ^ 1- АС-Ф-25; 2 - АП-1А; 3- АГК-4Б ; 4- ПА-1Б; 5 - ГАО-4А
^ а- АС-Ф-25; б - АП-1А; в -АГК-4Б ; г - ПА-1Б; д -ГАО-4А; е – ПАС-2А ^ а- АС-Ф-25; б - АП-1А; в -АГК-4Б ; г - ПА-1Б; д -ГАО-4А; е – ПАС-2А ^ а- АС-Ф-25; б - АП-1А; в -АГК-4Б ; г - ПА-1Б; д -ГАО-4А; е – ПАС-2А ^ а- АС-Ф-25; б - АП-1А; в -АГК-4Б ; г - ПА-1Б; д -ГАО-4А; е – ПАС-2А ^ а- АС-Ф-25; б - АП-1А; в -АГК-4Б ; г - ПА-1Б; д -ГАО-4А; е – ПАС-2А ^ а- АС-Ф-25; б - АП-1А; в -АГК-4Б ; г - ПА-1Б; д -ГАО-4А; е – ПАС-2А ^ а- АС-Ф-25; б - АП-1А; в -АГК-4Б ; г - ПА-1Б; д -ГАО-4А; е – ПАС-2А
^ 23. Мікроклімат у тваринницькому приміщенні формується параметрами: 1 – температура повітря; 2 – рівень освітлення; 3 – якість води; 4 – рівень шуму; 5 – поживність корму; 6 – вміст шкідливих газів ^ 1 – вентиляції; 2 – освітлення; 3 - опромінення; 4 – опалення; 5 - охолодження ^ 1 - вентилятори; 2 – витяжні труби; 3 – теплообмінники; 4 – фільтри; 5 – калорифери; 6 – припливні канали ^
^ 1 – подачею нагрітого повітря; 2 – подачею холодного повітря; 3 – обробкою інфрачервоними променями; 4 – зрошуванням водою; 5 – обробкою ультрафіолетовими променями; 6 – очищенням повітря ^ Кормоприготувальні машини і агрегати 28. За організацією робочого процессу коренебульбомийки бувають: 1 – барабанні; 2 – порційні; 3 – відцентрові; 4 - безперервної дії; 5 – гвинтові ^ 1 – барабанні; 2 – порційні; 3 – відцентрові; 4 - безперервної дії; 5 – гвинтові ^ 1- зміною кількості молотків на роторі; 2 - зміною схеми розміщення молотків; 3- зміною решета; 4 – регулювальною заслінкою
^ 1 - кількістю молотків (ножів) на роторі; 2 - зміною решета; 3 - частотою обертання шнека; 4 - зміною положення деки (величини зазору відносно молоків) ^ 1 – порційні; 2 – барабанні; 3 – відцентрові; 4 - гвинтові; 5 – безперервної дії ^ 1 - частотою обертання шнека; 2 - за допомогою змінних зірочок; 3 - подачею води;
37. Як регулюють подачу коренебульбоплодів в подрібнювач-змішувач агрегату АПК-10А? 1 - інтенсивністю подачі коренебульбоплодів у ванну; 2 – частотою обертання шнека; 3 - за допомогою змінних зірочок; 4 - подачею води
^
^
^
^ 1 - перестановкою молотків; 2 – шибером; 3 - зміною кількості молотків; 4 - зміною положення деки; 5 - частотою обертання ротора ^ 1 - крупність часток продукту; 2 - кратність збільшення площі відкритої поверхні матеріалу; 3 - рівномірність фракційного складу продукту; 4 - кратність зменшення розміру часток ^ а - крупність часток продукту; б - кратність збільшення площі відкритої поверхні матеріалу; в - кратність зменшення розміру часток; г – середньозважений розмір часток продуктів подрібнення ^ 1 - частотою обертання бункера; 2 - заміною решета; 3 - зміною кількості молотків на роторі; 4 - положенням дефлектора; 5 - положенням гребінки; 6 - положенням відсікача ^ 1 - вибору типу машини; 2 - швидкості робочого органа; 3 - ступеня подрібнення матеріалу; 4 - виду сировини, що переробляється ^ 1 – живильник; 2 – циклон; 3 - штифтовий апарат; 4 – пневмотранспортер; 5 - магнітний уловлювач; 6 – привод ^ 1 - зберігати балансування барабана; 2 - забезпечувати задану крупність продукту; 3 - рівномірно перекривати робочий простір по ширині камери; 4 - сприяти вирівнюванню навантаження по ширині робочої камери; 5 - зменшувати масу барабана
^ 1 - вибору типу машини; 2 - швидкості робочого органа; 3 - ступеня подрібнення матеріалу; 4 - виду сировини, що переробляється ^ 1 – різання; 2 – пресування; 3 – очищення; 4 – розбивання; 5 – розтирання; 6 – дозування; 7 – роздавлювання; ^ 1 - розбивання ; 2 – перетирання; 3 – роздавлювання; 4 - різання 53. Які елементи входять до складу подрібнювача-змішувача ИСК-3А? 1 - пресувальний механізм; 2 – протирізи; 3 - ротор з ножами; 4 – циклон; 5 – розбризкувач поживних розчинів; 6 - кидалка ^ 1 – роздавлювання; 2 – перетирання; 3 – розбивання; 4 - різання ^ 1 – роздавлювання; 2 – перетирання; 3 – розбивання; 4 - різання ^ а – роздавлювання; б – перетирання; в – розбивання; г - різання 57. За яким принципом подрібнюється сировина в апараті другого ступеня ИКВ-5 („Волгарь -5”)? а – роздавлювання; б – перетирання; в – розбивання; г – різання клином, д - різання пуансоном, е - різання лезом ^ а – роздавлювання; б – перетирання; в – розбивання; г - різання ^ 1- різальний апарат; 2 - приймальний бункер; 3 - сепаруючий пристрій; 4 -молотковий барабан; 5 - амперметр-індикатор; 6 – пиловловлювач; 7 - циклон ^ 1 – ванна; 2 - система очищення води; 3 - диск-активатор; 4 - шнекова мийка; 5 - дискова коренерізка ^ 1 - шнекова мийка; 2 – коренерізка; 3 – запарник; 4 – пароутворювач; 5 - м’ялка; 6 - каменеуловлювач
^ а - безперервної дії (потокові); б - шнекові (гвинтові); в – барабанні; г – лопатеві; д –перервної дії (порційні) ^ 1 - безперервної дії (потокові); 2 - шнекові (гвинтові); 3 – барабанні; 4 – лопатеві; 5 – безперервної дії (порційні)
^ 1 – розбивання; 2 - різання клином; 3 – роздавлювання; 4 - різання пуансоном; 5 – перетирання; 6 – різання лезом
^ 1 - кут між лезами ножа та протирізального елемента; 2 - суми кутів загострення і встановлення (передній) ножа; 3 - кут між площиною розрізання матеріалу та задньою гранню ножа; 4 - кут між лезом ножа та радіус-вектором; 5 – кут між передньою та задньою гранями ножа; 6 – кут між площиною розрізання матеріалу та передньою гранню ножа ^ 1 - кут між лезами ножа та протирізального елемента; 2 - суми кутів загострення і встановлення (передній) ножа; 3 - кут між площиною розрізання матеріалу та задньою гранню ножа; 4 - кут між лезом ножа та радіус-вектором; 5 – кут між передньою та задньою гранями ножа; 6 – кут між площиною розрізання матеріалу та передньою гранню ножа ^ 1 - кут між лезами ножа та протирізального елемента; 2 - суми кутів загострення і встановлення (передній) ножа; 3 - кут між площиною розрізання матеріалу та задньою гранню ножа; 4 - кут між лезом ножа та радіус-вектором; 5 – кут між передньою та задньою гранями ножа; 6 – кут між площиною розрізання матеріалу та передньою гранню ножа ^ 1 - кут між лезами ножа та протирізального елемента; 2 - суми кутів загострення і встановлення (передній) ножа; 3 - кут між площиною розрізання матеріалу та задньою гранню ножа; 4 - кут між лезом ножа та радіус-вектором; 5 – кут між передньою та задньою гранями ножа; 6 – кут між площиною розрізання матеріалу та передньою гранню ножа ^ 1 - кут між лезами ножа та протирізального елемента; 2 - суми кутів загострення і встановлення (передній) ножа; 3 - кут між площиною розрізання матеріалу та задньою гранню ножа; 4 - кут між лезом ножа та радіус-вектором; 5 – кут між передньою та задньою гранями ножа; 6 – кут між площиною розрізання матеріалу та передньою гранню ножа ^ 1 - кут між лезами ножа та протирізального елемента; 2 - суми кутів загострення і встановлення (передній) ножа; 3 - кут між площиною розрізання матеріалу та задньою гранню ножа; 4 - кут між лезом ножа та радіус-вектором; 5 – кут між передньою та задньою гранями ножа; 6 – кут між площиною розрізання матеріалу та передньою гранню ножа ^ 1 - камера теплової обробки; 2 – мішалка; 3 - очисний пристрій; 4 - насос-емульсатор; 5 – водопідігрівач; 6 - привод ^ 1 - пресуючий механізм; 2 - заточувальний пристрій; 3 – барабан з ножами; 4 - магнітний сепаратор; 5 – решето; 6 – живильник; 7 – багатодисковий подрібнювальний апарат; ^ 1 – розбивання; 2 - різання клином; 3 – роздавлювання; 4 - різання пуансоном; 5 – перетирання; 6 – різання лезом ^ 1 - зміною решета; 2 - кількістю ножів в апараті першого ступеня подрібнення; 3 - величиною зазору між ножами та протирізами; 4 - кількістю ножів в апараті другого ступеня подрібнення; 5 - кутом установки ножа відносно кінця шнека ^ : 1 - відкритого та закритого виконання камери подрібнення; 2 – спеціальні; 3 - решітні та безрешітні; 4 – універсальні; 5 – комбіновані ^ а – відкритого (прямоточні) та закритого типу; б – спеціальні; в - решітні та безрешітні; г – універсальні; д - із замкнутою, напівзамкнутою та відкритою системою циркуляції повітря; е – комбіновані ^ 1 – за зміною тиску пари; 2 – за зміною температури пари; 3 – часом обробки; 4 - за виходом пари крізь зливний патрубок; 5 - за виходом конденсату крізь зливний патрубок ^ 1 - відкритого та закритого типу; 2 - периферійного та центрального варіантів; 3 - з пристроєм для попередньої обробки та одно стадійні; 4 - решітні та безрешітні; 5 - гравітаційні та примусові варіанти ^ 1 - часом змішування; 2 - частотой обертання мішалки; 3 – співвідношенням вихідних компонентів; 4 - зміною положення (схеми розміщення) мішалок ^ 1 - зберігати балансування барабана; 2 - забезпечувати задану крупність продукту; 3 - рівномірно перекривати робочий простір по ширині камери; 4 - сприяти вирівнюванню навантаження по ширині робочої камери; 5 - зменшувати масу барабана ^ 1 - ножові; 2 - штифтові; 3 – молоткові; 4 – вальцеві: 5 - жорнові ^ 1 - відкритого та закритого виконання камери подрібнення; 2 – спеціальні; 3 - решітні та безрешітні; 4 – універсальні; 5 – комбіновані ^ 1 - ![]() 2 - ![]() 3 - ![]() 4 - ![]() 5 - ![]() ^ 1 - ![]() 2 - ![]() 3 - ![]() 4 - ![]() 5 - ![]() ^ 1 - ![]() 2 - ![]() 3 - ![]() 4 - ![]() 5 - ![]() ^ 1 - ![]() 2 - ![]() 3 - ![]() 4 - ![]() 5 - ![]() ^ Б – затискання (защемлення) матеріалу різальною парою: 1 - ![]() 2 - ![]() 3 - ![]() 4 - ![]() 5 - ![]() ^ 1 - безперервної дії (потокові); 2 - шнекові (гвинтові); 3 – барабанні; 4 – лопатеві; 5 – безперервної дії (порційні) ^ а - крупність часток продукту; б - кратність збільшення площі відкритої поверхні матеріалу; в - середньозважений розмір часток продуктів подрібнення; г - кратність зменшення розміру часток.
^ 1 - відкритого та закритого типу; 2 - периферійного та центрального варіантів; 3 - з пристроєм для попередньої обробки та одно стадійні; 4 - решітні та безрешітні; 5 - гравітаційні та примусові варіанти ^ |
![]() | Міністерства аграрної політики та продовольства України Київ “Аграрна... Процеси, машини та обладнання агропромислового виробництва” у вищих навчальних закладах II-IV рівнів акредитації Міністерства аграрної... | ![]() | Міністерства аграрної політики України Київ „Аграрна освіта 2011 ббк. 40 71 П79 Окр «бакалавр» напряму підготовки 100102 «Процеси, машини та обладнання агропромислового виробництва» |
![]() | Агроекологічна придатність ріллі щодо вирощування основних сільськогосподарських... Тестові завдання розроблені на виконання наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 30. 08. 2011 р. №436... | ![]() | Указ президента україни №1085/2010 Міністерство аграрної політики та продовольства України та Державну інспекцію сільського господарства України, реорганізувавши Міністерство... |
![]() | Накозом Міністерства аграрної політики та продовольства України Попередні обсяги державного замовлення на підготовку фахівців з вищою освітою у 2013/2014 навчальному році за освітньо-кваліфікаційним... | ![]() | Міністерство аграрної політики та продовольства україни відокремлений підрозділ Нмц аграрної освіти для вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації, 2010 рік |
![]() | Міністерство аграрної політики та продовольства україни науково-методичний... Опп підготовки окр «бакалавр» напрямку 080101 «Геодезія, картографія та землеустрій» | ![]() | Міністерство аграрної політики та продовольства україни науково-методичний... Опп підготовки окр «бакалавр» напрямку 080101 «Геодезія, картографія та землеустрій» |
![]() | Міністерство аграрної політики та продовольства україни науково-методичний... Опп підготовки окр «бакалавр» напрямку 080101 «Геодезія, картографія та землеустрій» | ![]() | Міністерство аграрної політики та продовольства україни полтавська... Мета: формування у студентів здатності творчо мислити, вирішувати складні проблеми інноваційного характеру й приймати продуктивні... |