Тема: Трудові ресурси підприємства




Скачати 265.74 Kb.
НазваТема: Трудові ресурси підприємства
Сторінка1/3
Дата конвертації11.02.2014
Розмір265.74 Kb.
ТипДокументы
skaz.com.ua > Географія > Документы
  1   2   3
Практичне заняття 2а

Тема: Трудові ресурси підприємства
Зміст практичної роботи: Дослідження рівня забезпеченості підприємств трудовими ресурсами й інтенсивності використання їх трудового потенціалу в аграрній сфері, аналіз сезонності використання трудових ресурсів в аграрних підприємствах та обґрунтування резервів зниження сезонності сільськогосподарської праці.
Мета: Засвоїти основні терміни та категорії з теми, навчитись визначати й аналізувати показники забезпеченості та руху персоналу підприємства, інтенсивності використання трудового потенціалу підприємства, сезонності праці та обґрунтовувати напрями її зниження.
^ Терміни та поняття.

Трудові ресурси – це працездатна частина населення, яка за своїми фізичними і інтелектуальними даними може і має намір провадити трудову діяльність.

^ Персонал підприємства – це сукупність постійних працівників, які отримали необхідну професійну підготовку та мають практичний досвід і навики роботи.

Кадри – основний (штатний) склад працівників підприємств, установ і організацій у різних галузях народного господарства.

Трудовий потенціал – наявна чи передбачувана в майбутньому кількість і якість трудових факторів, які має у своєму розпорядженні суспільство (національна економіка, регіон, підприємство).

^ Структура персоналу – співвідношення між чисельністю працівників окремої категорії (групи) і загальною чисельністю працівників.

Постійні працівники – ті, які є членами підприємства або прийняті на роботу по найму на тривалий термін без його точного визначення.

^ Тимчасові працівники – ті, яких зараховують до складу трудового колективу тимчасово на термін до двох місяців.

Сезонні працівники – ті, яких зараховують до складу трудового колективу на термін до 6 місяців для виконання сезонних робіт.

Керівники –це працівники, які організовують виробництво і здійснюють управління діяльністю підприємства та його структурних підрозділів (директори, начальники цехів, головні спеціалісти, начальники управлінь, відділів), а також їх заступники.

Спеціалісти – працівники, зайняті спеціальними інженерно – технічними роботами: здійснюють економічну, організаційну підготовку виробництва, облік та аналіз його результатів (інженери, економісти, бухгалтери, юрисконсульти, технологи тощо).

Службовці – працівники, які здійснюють підготовку і оформлення документації, канцелярські, деякі адміністративно – господарські роботи (діловоди, секретарі – друкарки, касири тощо).

Робітники – це працівники, які безпосередньо зайняті створенням продукту або забезпечують умови для нормального ходу виробничого процесу. За характером виконуваних функцій робітники поділяються на основні та допоміжні.

Професія – це вид трудової діяльності, для здійснення якої необхідний певний комплекс спеціальних теоретичних знань та практичних навиків (слюсар, токар).

Спеціальність – різновид трудової діяльності в межах професії; характеризує вужче коло виконуваних функцій і передбачає використання спеціалізованих засобів праці (слюсар–інструментальник, слюсар–ремонтник, токар–розточувальник).

Кваліфікація – це рівень знань та практичних навиків, необхідний для виконання роботи певної складності.

^ НАВЧАЛЬНІ ЗАВДАННЯ

Завдання 1. Використовуючи умовні дані, визначити та проаналізувати показники рівня інтенсивності використання трудового потенціалу підприємства.

Таблиця 1

Раціональність використання персоналу підприємства


Показники

Умовні дані

^ Вихідні дані:

Наявна чисельність працюючих, чол.

290

з них приймали участь у суспільному виробництві, чол.

215

Затрати праці, тис. люд.-днів

62,3

Площа с.-г. угідь, га

1650

^ Розрахункові показники:

Коефіцієнт залучення трудових ресурсів




Коефіцієнт використання трудових ресурсів




Показник трудової активності, днів




Трудозабезпеченість підприємства





Методика виконання. Аналіз раціональності використання персоналу (трудових ресурсів) на підприємстві розпочинають з визначення коефіцієнта використання запасу праці. Перед тим як визначити коефіцієнт використання запасу праці спочатку необхідно визначити нормативний запас праці – добуток середньорічної чисельності працівників і ефективного річного фонду робочого часу одного працівника (1885 годин). Потім фактичну кількість відпрацьованих у господарстві людино-годин ділимо на нормативний запас праці і одержуємо коефіцієнт використання запасу праці.

^ Показник трудозабезпеченості розраховують шляхом ділення середньооблікової чисельності працівників на кількість сільськогосподарських угідь підприємства.

^ Коефіцієнт трудової активності працівників визначають як по підприємству, так і окремо по його галузях (рослинництву і тваринництву). Його розраховують діленням відпрацьованих по підприємству людино-годин на середньорічну чисельність працівників.

^ Коефіцієнт залучення трудових ресурсів – відношення середньорічної чисельності працівників зайнятих у с.-г. виробництві до наявної чисельності працюючих.

^ Коефіцієнт використання трудових ресурсів – відношення відпрацьованих всіма робітниками господарства людино-днів до їхнього календарного фонду робочого часу в людино-днях;
Завдання 2. Визначити показники і засвоїти методику розрахунку сезонності використання трудових ресурсів в сільському господарстві.

Таблиця 2

Розподіл праці за місяцями


Місяці

Умовні дані

Затрати праці, люд.-год.

Структура, %

Січень

21160




Лютий

23120




Березень

27520




Квітень

32440




Травень

41960




Червень

48320




Липень

61120




Серпень

51040




Вересень

47760




Жовтень

43400




Листопад

21080




Грудень

17080




Всього за рік







В середньому на один місяць






  1   2   3

Схожі:

Тема: Трудові ресурси підприємства icon1. Ресурсне обґрунтування виробничої програми підприємства Скласти...
На підприємстві виробляється два види продукції (А та Б) у будь-яких комбінаціях. Це означає, що продукція дефіцитна й її збут гарантовано....
Тема: Трудові ресурси підприємства icon2. Підприємство як суб’єкт господарювання Тема Основні виробничі...
Розробка програмного продукту для використання в навчальному процесі або в інших цілях
Тема: Трудові ресурси підприємства iconЩо означає поняття “трудові ресурси” як економічна категорія?
Населення працездатного віку – як зайняте, так І незайняте в суспільному виробництві
Тема: Трудові ресурси підприємства icon16. Вплив глобалізації на ресурси праці та соціально-трудові відносини
Розвиток глобалізації І технологічний прогрес створюють нові загальні для всіх країн проблеми
Тема: Трудові ресурси підприємства iconЗ населення І трудові ресурси суспільства
Визначіть абсолютний природний приріст населення (Дприр.) та коефіцієнти народжуваності (Кн.) та середньорічну чисельність населення...
Тема: Трудові ресурси підприємства iconПоняття туристичні ресурси?
Роль історіко – культурних туристичних ресурсів в організації туристичного підприємства?
Тема: Трудові ресурси підприємства iconПлан лекції Мінеральні ресурси Світового океану. Енергетичні ресурси Світового океану
У широкому розумінні природні ресурси Світового океану – це природні речовини, елементи І види енергії, що добуваються безпосередньо...
Тема: Трудові ресурси підприємства iconМатеріальні ресурси підприємства та завдання їх аналізу
...
Тема: Трудові ресурси підприємства iconЦе інформація про окремі або взаємопов'язані факти (явища чи процеси)...
Об'єкти аудиту поділяють на такі види: матеріальні, трудові та фінансові ресурси; активи, зобов'язання, капітал, методи І функції...
Тема: Трудові ресурси підприємства iconРозділ особливості комерційної діяльності промислового підприємства...
Важливим розділом поточного плану підприємства є виробнича програма або план виробництва та реалізації продукції
Додайте кнопку на своєму сайті:
Школьные материалы


База даних захищена авторським правом © 2015
звернутися до адміністрації
skaz.com.ua
Головна сторінка