Мостенець 7с жири




Скачати 59.75 Kb.
НазваМостенець 7с жири
Дата конвертації17.07.2013
Розмір59.75 Kb.
ТипДокументы
skaz.com.ua > Біологія > Документы
Мостенець 7с

ЖИРИ

  1. Високомолекулярні сполуки, які складаються з гліцерину та залишків вищих органічних кислот:

А. Білки

Б. Жири

В. Спирти

Г. Вуглеводи

  1. Яка з даних вищих карбонових кислот НЕНАСИЧЕНА:

А. Олеїнова

Б. Пальмітинова

В. Стеаринова

Г. Арахінова


  1. Реакція етерифікації – це реакція:

А. Взаємодії двох спиртів

Б. Взаємодії спирту і кислоти

В. Розкладу

Г. Заміщення


  1. Омилення жирів відбувається за умови:

А. Термічного гідролізу

Б. Кислого гідролізу

В. Лужного гідролізу

Г. Хімічного гідролізу


  1. Гліцерин добувають з жиру за допомогою реакції:

А. Гідролізу

Б. Галогенування

В. Поліконденсації

Г. Гідрування

  1. До твердих тваринних жирів НЕ НАЛЕЖИТЬ:

А. Вершкове масло

Б. Молочний жир

В. Риб’ячий жир

Г. Свиняче сало

  1. Рідким жиром рослинного походження є:

А. Коксове масло

Б. Соняшникова олія

В. Пальмове масло

Г. Масло какао


  1. :

Дана реакція є реакцією:

А. Гідрування

Б. Галогенування

В. Гідролізу

Г. Омилення

  1. Реакції НЕ характерні для жирів:

А. Окиснення

Б. Гідроліз

В. Гідрування

Г. Вуглеводи


  1. Твердість мила зумовлюється наявністю такого МЕТАЛУ:

А. Кальцій

Б. Натрій

В. Калій

Г. Літій

11. Загальна формула жирів:

А.

Б.

В.

Г.


  1. Гідрування – це реакція, яка забезпечує перетворення:

А. Рідких жирів на тверді

Б. Твердих жирів на рідкі

В. Газоподібних на тверді

Г. Газоподібних на рідкі

БІЛКИ


  1. Незамінні амінокислоти – це:

А. ті, що виробляються в рослинах і не вживаються людиною в їжу

Б. ті, що виробляються лише в організмі людини

В. ті, що виробляються лише в організмах тварин і не вживаються людиною в їжу

Г. ті, що не виробляються в організмі людини, але є обов’язковими для нормального функціонування її організму


  1. Процес порушення вторинної, третинної та четвертинної структури білка називають:

А. Денатурація

Б. Гідратація

В. Реакція розпаду

Г. Гідрогенізація

  1. Високомолекулярні сполуки, які складаються з великої кількості залишків α-амінокислотних ланцюгів:

А. Кислоти

Б. Жири

В. Білки

Г. Вуглеводи


  1. Загальна формула білків:

А.

Б.

В.

Г.


  1. Яка функціональна група забезпечує КИСЛОТНІ властивості амінокислот:

А. СООН

Б. H2N

В. OH

Г. C = C


  1. За ПРОСТОРОВОЮ формою білки поділяються на :

А. фібрилярні і глобулярні

Б. прості і складні

В. гідрофобні і гідрофільні

Г. повноцінні і неповноцінні


  1. Реакція, що доводить наявність в білку бензольних кілець:

А. Біуретова

Б. Ксантопротеїнова

В. Базова

Г. Ліпідна


  1. Яка друга назва якісних реакцій на білки:

А. Фарбовані

Б. Основні

В. Фізичні

Г. Кольорові


  1. За якої реакції білків обов’язкова наявність ферментів:

А. Гідроліз

Б. Денатурація

В. Полімеризації

Г. Якісні реакції



  1. Наявність якого елемента зумовлює червоних колір нашої крові:

А. Ферум

Б. Кальцій

В. Калій

Г. Магній


  1. Встановіть відповідність:

А. Гідроксогрупа 1. СООН

Б. Пептидна група 2. –СО – NH –

В. Аміногрупа 3. OH

Г. Карбоксильна група 4. NH2


  1. Встановіть відповідність:

А. Первинна структура білка 1. Форма ланцюга у просторі

Б. Вторинна структура білка 2. Взаємне розташування кількох

поліпептидних ланцюгів у просторі

В. Третинна структура білка 3. Послідовність чергувань залишків

амінокислот в пептидному ланцюгу

Г. Четвертинна структура білка 4. Просторове розміщення цього

поліпептидного ланцюга

Вуглеводи


  1. Вкажіть формулу вуглеводів:




  1. Встановіть відповідність:

А. Виноградний цукор 1. Лактоза

Б. Молочний цукор 2. Мальтоза

В. Буряковий цукор 3. Сахароза

Г. Плодовий цукор 4. Глюкоза

5. Фруктоза


  1. Вкажіть НЕПРАВИЛЬНЕ твердження:

А. Дисахариди розкладаються на дві молекули моносахаридів

Б. Мальтоза є структурним елементом полісахаридів

В. Моносахариди піддаються гідролізу

Г. Целюлоза не розчиняється у воді


  1. Вкажіть речення, ПРАВДИВЕ для крохмалю:

А. Не розчиняється у воді

Б. Має волокнисту будову

В. Не реагує з кислотами і лугами

Г. Набухає в гарячій воді


  1. Яка реакція на глюкозу є якісною:

А. Біуретова

Б. Ксантопротеїнова

В. «Срібного дзеркала»

Г. Мілона




Це реакція:

А. Спиртового бродіння глюкози

Б. Гідролізу

В. Молочнокислого бродіння глюкози

Г. Маслянокислого бродіння глюкози


  1. Вкажіть ПРАВИЛЬНЕ твердження:

А. Крохмаль є залишками β-ланок глюкози

Б. Целюлоза – це білий зернистий порошок

В. Целюлоза є залишками α-ланок глюкози

Г. Целюлоза піддається кислому гідролізу


  1. Друга назва мальтози:

А. Виноградний цукор

Б. Молочний цукор

В. Тростинний цукор

Г. Солодовий цукор




Це реакція:

А. Обміну

Б. Розкладу

В. Горіння

Г. Фотосинтезу


  1. Основна відмінність між глюкозою і фруктозою:

А. Якісний склад

Б. Кількісний склад

В. Структурна будова

Г. Відсутня реакція гідролізу


  1. Вуглевод, який запасається в організмах тварин як джерело енергії:

А. Хітин

Б. Глікоген

В. Крохмаль

Г. Целюлоза


  1. Встановіть відповідність:

А. Мальтоза 1. Глюкоза + галактоза

Б. Лактоза 2. Глюкоза + фруктоза

В. Сахароза 3. Рибоза + глюкоза

4. Дві молекули глюкози

Схожі:

Мостенець 7с жири iconЛьвівський державний інститут фізичної культури
Жири потрапляють в організм з продуктами тваринного І рослинного походження. Дорослій людині потрібно від 70 до 150 г жиру на добу,...
Мостенець 7с жири icon«Травлення в кишці. Роль печінки та підшлункової залози в травленні»....
Система травлення забезпечує організм людини всіма необхідними для життєдіяльності поживними речовинами. Саме завдяки її діяльності...
Мостенець 7с жири iconЛекція: «Хімія та їжа. Жири, білки, вуглеводи як компоненти їжі. Харчові домішки»
Ьного харчування. Засвоївши матеріал, ви дізнаєтесь про роль вітамінів у життєдіяльності організмів, їх вміст у продуктах харчування,...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Школьные материалы


База даних захищена авторським правом © 2015
звернутися до адміністрації
skaz.com.ua
Головна сторінка