1. (75 %) Протягом якого терміну забороняється забивати тварин на м'ясо після щеплення проти сибірки?




Назва1. (75 %) Протягом якого терміну забороняється забивати тварин на м'ясо після щеплення проти сибірки?
Сторінка1/9
Дата конвертації24.06.2013
Розмір0.92 Mb.
ТипДокументы
skaz.com.ua > Біологія > Документы
  1   2   3   4   5   6   7   8   9
Ветеринарно-санітарна експертиза з основами технології і стандартизації продуктів тваринництва
1. (75 %) Протягом якого терміну забороняється забивати тварин на м'ясо після щеплення проти сибірки?

1. 10 діб

2. 12 діб

3. 14 діб

4. 18 діб
2. (100 %) Що оглядає лікар ветеринарної медицини - ветсанексперт на 1-й точці ветсанекспертизи на конвеєрі забою свиней?

1. Огляд підщелепних (нижньощелепних) лімфатичних вузлів для виключення підозри на ангінозну форму сибірки.

2. Огляд і дослідження заглоткових лімфатичних вузлів.

3. Огляд туш і півтуш, підвішених за ахілові сухожилки на підвісній лінії.

4.Огляд привушних лімфатичних вузлів.
3. (100%)Установіть відповідність між точками ветеринарно-санітарної експертизи на конвеєрі забою великої рогатої худоби


1. Перша точка ВСЕ

2. Друга точка ВСЕ

3. Третя точка ВСЕ

4. Четверта точка ВСЕ

А Ветеринарно-санітарна експертиза туш та півтуш

Б Ветеринарно-санітарна експертиза голів

В Ветеринарно-санітарна експертиза внутрішніх органів

Г Фінальна


4. (75%) Запишіть у вірній послідовності порядок дослідження м’яса хворих тварин в реакції на пероксидазу

1. Внесення до 2 см3 екстракту 5 крапель 0,2% розчину бензидину

2. Приготування витяжки з м’яса

3. Оцінити колір суміші

4. Додавання до суміші 2 крапель 1% розчину пероксиду водню.
5. (75%) Запишіть у вірній послідовності порядок дослідження м’яса на ступінь свіжості в реакції з міді сульфату

1. Пробірку струшують 2-3 рази і ставлять у штатив на 5 хв

2. Внесення до 2 см3 фільтрату 3-х крапель 5-% водного розчину міді сульфату

3. Приготування бульйону з м’яса

4. Оцінка результатів дослідження
6. (100 %) Ветеринарно-санітарна оцінка продуктів забою сільськогосподарських тварин при лістеріозі

1. Без обмеження

2. Промислова переробка (м'ясо та інші продукти забою використовують після проварювання або направляють на виготовлення консервів чи м’ясних хлібів)

3. Промислова переробка (м'ясо та інші продукти забою використовують на виготовлення варених і варено-копчених ковбас)

4. Утилізація або знищення спалюванням
7. (100 %) Випадки, при яких забороняється забій тварин на м'ясо

1. Підданих лікуванню сироваткою проти сибірки до закінчення 14 діб, а також щеплених вакцинами до закінчення термінів, зазначених у настановах щодо їх застосування

2. Тварин до 14-денного віку

3. Тварин із невстановленим діагнозом хвороби, які мають підвищену або понижену температуру тіла

4. Тварин старше 30 добового віку
8. (100%) Які дослідження використовують для виявлення м’яса хворих тварин або забитих при патологічних процесах?

1. Визначення рН

2. Постановка пероксидазної проби

3. Визначення ступеня знекровлення

4. Реакція з міді сульфату
9. (100%) За локалізованого туберкульозного ураження туші тварин (крім туш свиней) нормальної вгодованості, а також не уражені органи:

1. Направляють на проварювання або виготовлення м’ясних хлібів чи консервів

2. Направляю на технічну утилізацію

3. Знищують (спалюванням)

4. Направляють на виготовлення варених ковбас
10. (100%) Вкажіть правильну ветеринарно-санітарну оцінку м’ясних туш та продуктів забою від хворих тварин і підозрілих у захворюванні на класичну чуму свиней

1 Рішення про використання продуктів забою приймають після мікробіологічного дослідження на наявність сальмонел. Шкури дезінфікують.

2 Промислова переробка (виготовлення варених ковбасних виробів, консервів)

3 Утилізація (переробка на м'ясо-кісткове борошно)

4 Знищення спалюванням
^ 11. (100%) Позначте правильне твердження про використання крові від клінічно хворих тварин і тих, які реагують під час дослідження на бруцельоз

1. Дозволяється використовувати для виготовлення сухих кормів тваринного походження

2. Промислова переробка (виготовлення ковбасних виробів та харчового альбуміну)

3. Дозволяється використовувати для виготовлення лікарських препаратів

4. Знищення (спалюванням)
12. (100%) Установіть відповідність між ступенем і характером ураження тканин і органів забійних тварин при лейкозі та їх ветеринарно-санітарною оцінкою


1. Ураження м’язів, паренхіматозних органів та лімфатичних вузлів

А Тушу і органи направляють на виготовлення варених ковбасних виробів

2 Ураження окремих органів, але за відсутності змін у скелетній мускулатурі і при позитивних результатах на виявлення сальмонел

Б Утилізація

3. Імунологічне дослідження тварин на лейкоз позитивне, але патолого-анатомічних змін не має

Уражені Органи утилізують, а тушу та неуражені органи направляють на проварювання або виготовлення консервів

4 Шкури у разі шкіряної форми лейкозу

Г Утилізація (переробка на м'ясо-кісткове борошно)


13. (100%) Установіть відповідність між хворобою та ветеринарно-санітарною оцінкою продуктів забою


1. Фасціольоз

2. Ензоотичний енцефаломієліт свиней (хвороба Тешена) за наявності дистрофічних змін у м’язах

3.Туші та продукти забою від тварин, які лише реагували при дослідженні на Ку-лихоманку

4. Сибірка

А.Утилізація

Б.Печінку зачищають або знищують (залежно від ступеня ураження), а тушу і неушкоджені органи – без обмежень

В.Знищення спалюванням

Г.Без обмеження


^ 14. (75 %) Установіть відповідність між ступенями знекровлення та ознаками, які їх характеризують, відповідно


1. Кров відсутня в м‘язах і кровоносних судинах

2. В кровоносних судинах виявляють незначну кількість крові, у м‘язовій тканині кров відсутня. Зі сторони плеври і підчеревини судини просвічуються слабо

3. На розрізі м‘язів трапляються окремі кров‘яні фокуси: в судинах виявляють залишки крові, зі сторони плеври і очеревини помітні просвіти дрібних кровоносних судин, при надавлюванні на поверхню розрізу м’язової тканини виступають темні краплі крові

4. Крупні і дрібні кровоносні судини наповнені кров‘ю, судини під плеврою і очеревиною ін’єктовані кров‘ю, поверхня плеври і очеревини фіолетово-червоного кольору, на розрізі м‘язів виявляються темно-червоні ділянки і при надавлюванні виступають краплі крові

А. Погане знекровлення

Б. Дуже погане знекровлення

В. Задовільне знекровлення

Г. Добре знекровлення


^ 15. (50 %) У вірній послідовності вкажіть порядок мікроскопічного дослідження мазків-відбитків

1. Стерильним інструментом вирізають шматочок органа або м’язової тканини і роблять відбиток на предметному склі

2. Сушать на повітрі мазок-відбиток і фіксують над полум‘ям горілки

3. Поверхню органа або тканини припікають шпателем

4. Фарбують за Грамом або іншим методом і мікроскопують

16. (75 %) При цистицеркозі голову, язик і внутрішні органи (крім кишечнику) утилізують, а тушу піддають знешкодженню (проварюванням, заморожуванням або солінням), якщо на розрізах м'язів голови, язика або серця чи на одному з розрізів м’язів туші та інших субпродуктів виявлено:

1. Чотири і більше живих або загиблих цистицерків

2. Три і менше живих або загиблих цистицерків

3. П’ять і менше живих або загиблих цистицерків

4. Два і більше живих або загиблих цистицерків
17. (50%) Позначте правильне твердження щодо післязабійної діагностики трихінельозу

1. Методом трихінелоскопії за допомогою компресорію та перетравлення м'язової тканини у штучному шлунковому соку

2. Огляд масетерів на розрізі

3. Мікроскопічне дослідження мазків-відбитків

4. Огляд печінки на наявність личинок трихінел
18. (100 %) Ветеринарно-санітарна оцінка м’яса та продуктів забою кролів та нутрій при фасціольозі

1. Внутрішні органи і тушку випускають без обмежень

2. Печінку утилізують, тушку випускають без обмеження

3. Внутрішні органи утилізують, тушку випускають без обмежень

4. Уражені частини органів направляють на утилізацію, тушку проварюють
19. (100 %) Позначте правильне твердження щодо ветеринарно-санітарної оцінки туш і внутрішніх органів при піроплазмідозі за відсутності жовтяничності і дистрофічних змін у м’язах

1. Утилізація

2. Направляють на промислову переробку

3. Випускають без обмеження

4. Знищення
20. (100%) Позначте правильне твердження щодо ветеринарно-санітарної оцінки туш та внутрішніх органів у разі виявлення саркоцист у м'язах, але за відсутності в них патологічних змін

1. Без обмеження

2. Промислова переробка

3. Утилізація

4. Знищення
21. (75%) Позначте визначення, яке характеризує поняття «харчові токсикоінфекції»

1. Захворювання, що викликаються ентерально діючими екзотоксинами, які накопичуються в результаті розмноження мікроорганізмів.

2. Захворювання, що виникають внаслідок споживання продуктів харчування, які містять масивну кількість живих клітин специфічного збудника та їх токсинів

3. Захворювання, що викликаються збудниками гельмінтозних хвороб – трихінельоз, цистицеркоз, опісторхоз

4. Захворювання, що викликаються грибами та продуктами їх життєдіяльності (мікотоксинами)
22. (75%) Назвіть збудників харчових токсикоінфекцій

1. СІ. botulinum

2. Стафілококі

3. Бактерії роду Salmonella

4. Токсигенні гриби
23. (75%) Назвіть збудників харчових токсикозів

1. Представники роду Staphylococcus (S. aureus)

2. Cl. perfringens, B. cereus, E. coli (ентеротоксигенні штами), Vibrio cholerae).

3. Представники родів Сіtrobacter, Кlebsiella, Jersinia, Рseudomonas, Саmpylobactег

4. Бактерії роду Salmonella
24. (100%) Вкажіть правильне твердження, щодо ветеринарно-санітарної оцінки м’ясних туш та продуктів забою при сальмонельозі

1. Внутрішні органи з кишечником направляють на утилізацію, а тушу випускають після проварювання

2. Продукти забою використовують для виготовлення варених та варено-копчених ковбас

3. Туші та інші продукти забою при сальмонельозі знищують

4. Туші та інші продукти забою при сальмонельозі випускають без обмеження
25. (100%) Установіть відповідність між санітарним станом м’ясних туш при контамінації їх умовно-патогенною мікрофлорою та їх санітарною оцінкою, відповідно


1. При виявленні гнильних змін

2. При виявленні бактерій роду Salmonella

3. При виявленні бактерій кокової групи

4. При виділенні ешерихій тільки у внутрішніх органах

А. Утилізація

Б. Знезараження проварюванням або переробка на м’ясні хліби

В. М'ясо направляють на проварювання, а внутрішні органи утилізують

Г. М'ясо та внутрішні органи направляють для переробки на варені або варено-копчені ковбаси


26. (50%) Позначте правильне твердження щодо належності видів ковбасних виробів до категорії стійких

1. Варено-копчені, варені ковбаси.

2. Ліверні, кров'яні, фаршировані,

3. Сирокопчені і напівкопчені ковбаси

4. Сосиски, сардельки
27. (75%) Техно-хімічні дослідження м’ясних консервів включають:

1. Дослідження вмісту вологи

2. Визначення вмісту нітратів.

3. Визначення масової частки солі.

4. Визначення герметичності.
28. (75%) Позначте правильне твердження щодо ветеринарно-санітарної оцінки м’ясних консервів при виявленні мікробіологічного бомбажу

1. Без обмеження

2. Промислова переробка на нижчі сорти консервів за умови збереження нормальних органолептичних показників

3.Утилізація (переробка на м'ясо-кісткове борошно)

4.Знищення (спалюванням)
29. (75%) Якими ветеринарними документами повинна супроводжуватися партія тварин, що відправляється на забій?

1. Офіційною довідкою, підписаною ветеринарним спеціалістом підприємства

2. Ветеринарним свідоцтвом (форма №1) (у межах району – ветеринарна довідка)

3. Висновком офіційного лікаря ветеринарної медицини

4. Висновком, підписаним керівником підприємства
30. (75%) Як довго можна витримувати велику рогату худобу без корму в господарстві перед відправкою на забійне підприємство?

1. За можливістю, не менше 10 год.

2. Без обмежень

3 Не менше 12 год.

4. За можливістю, не менше 15 год.
31. (50%) В які терміни забійні підприємства повинні прийняти доставлених тварин?

1. Не пізніше, ніж через 1 годину після їх доставки

2. Не пізніше 4 годин після доставки

3. Не пізніше 2 годин після доставки

4. Терміни не встановлені
32. (75%) Хто і як проводить термометрію тварин в день забою?

1. Лікар або фельдшер ветеринарної медицини; велику рогату худобу – поголовно, решту тварин – вибірково

2. Фельдшер ветеринарної медицини; вибірково

3. Тільки лікар ветеринарної медицини, вибіркова термометрія

4. Спеціалісти ветеринарної медицини бойні; усіх тварин поголовно
33. (50%) В який спосіб здійснюється приймання тварин на м’ясопереробні підприємства?

1. За живою масою і якістю м’яса

2. За загальною масою після зважування, або з врахуванням опосередкованої маси без зважування

3. За вгодованістю і масою тварин або за масою і якістю м’яса

4. За масою після витримування на бойні і масою прибуття мінус 15%
34. (75%) Скільки точок ветеринарно-санітарної експертизи організується на поточній лінії з переробки великої рогатої худоби і які?

1. Дві точки для огляду: голів і туш

2. Чотири точки ветеринарно-санітарної експертизи для огляду: голів, внутрішніх органів, туш і фінальна

3. П’ять точок для огляду: вхідна, голів, внутрішніх органів, туш і фінальна

4. Три точки: вхідна, туш і фінальна
35. (100%) При проведенні післязабійної діагностики отруєнь тварин, які проби направляють в лабораторію ветеринарної медицини для отримання відповідного експертного висновку?

1. Середні проби м’язової тканини і 1 кг корму тварини

2. Вмістиме шлунку тварини в кількості 50–500 г, залежно від маси тварини

3. Частину печінки, нирок, мозку і легень тварини
  1   2   3   4   5   6   7   8   9

Схожі:

1. (75 %) Протягом якого терміну забороняється забивати тварин на м\1. (75 %) Протягом якого терміну забороняється забивати тварин на...
Ветеринарно-санітарна експертиза з основами технології І стандартизації продуктів тваринництва
1. (75 %) Протягом якого терміну забороняється забивати тварин на м\Проти «Програми охорони тваринного світу та регулювання чисельності...
За гуманну Програму регулювання чисельності безпритульних тварин, запобігання безконтрольному розмноженню домашніх собак та котів;...
1. (75 %) Протягом якого терміну забороняється забивати тварин на м\Медіа як генератор соціальних смислів
Вони теж були технологіями, але технологіями того рівня, проти якого в людини ще був захист. Сьогоднішні технології не дають можливості...
1. (75 %) Протягом якого терміну забороняється забивати тварин на м\Війський cоба́ка чи пес (Canis familiaris) культигенна тварина. Термін...
Термін застосовується як для домашніх, так І для бездомних тварин. Домашній собака був одним з найбільш широко застосовуваних службових...
1. (75 %) Протягом якого терміну забороняється забивати тварин на м\Екологічні аргументи проти полювання[ред.]
Полювання — це постійне занепокоєння, стрес для диких тварин[2][3][4][5][7][8][9]
1. (75 %) Протягом якого терміну забороняється забивати тварин на м\Го «Жовтоводське товариство захисту тварин», Благодійної громадської...
Громадська організація «Жовтоводське товариство захисту тварин» та благодійна громадська ініціатива з захисту безпритульних тварин...
1. (75 %) Протягом якого терміну забороняється забивати тварин на м\Ви купили товар. Протягом гарантійного терміну в товарі проявився...
...
1. (75 %) Протягом якого терміну забороняється забивати тварин на м\2 Хворому, у якого підвищена кислотність шлункового соку, лікар порекомендував...
При абсолютному голодуванні єдиним джерелом води для організму є процес окислення органічних сполук. Яка з наведених речовин в цих...
1. (75 %) Протягом якого терміну забороняється забивати тварин на м\На території якого племінного союзу слов’ян засновано м. Київ?
Хто з Рюриковичів протягом 1019 – 1036 рр був співправителем Київської Русі разом з Ярославом Мудрим?
1. (75 %) Протягом якого терміну забороняється забивати тварин на м\Шановні студенти!
Нагадую Вам, що звіт необхідно здати протягом 3-х днів після повернення з практики, тобто принести його необхідно у ваш в перший...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Школьные материалы


База даних захищена авторським правом © 2015
звернутися до адміністрації
skaz.com.ua
Головна сторінка