Програма лабораторного практикуму з дисципліни «Загальні технології харчової промисловості» для студентів денної форми навчання напряму підготовки 051701 «Харчові технології та інженерія»




Скачати 45.91 Kb.
НазваПрограма лабораторного практикуму з дисципліни «Загальні технології харчової промисловості» для студентів денної форми навчання напряму підготовки 051701 «Харчові технології та інженерія»
Дата конвертації10.07.2013
Розмір45.91 Kb.
ТипДокументы
skaz.com.ua > Література > Документы
ЗАТВЕРДЖУЮ

Завідувач кафедри біотехнології

продуктів бродіння і виноробства

проф.______________П.Л. Шиян

14 січня 2013 р.
ПРОГРАМА

лабораторного практикуму з дисципліни «Загальні технології харчової промисловості» для студентів денної форми навчання

напряму підготовки 6.051701 «Харчові технології та інженерія»

спеціальності «Технології продуктів бродіння і виноробства»



пор.

Назва теми та перелік основних робіт

Кількість годин роботи

аудиторних

самостійних

1

2

3

4

1

Вступне заняття [1,2,3].

Мета і завдання практикуму. Об’єм та зміст робіт. Оцінка якості сировини, напівфабрикатів і готової продукції.

1

1

2

Аналіз зерна і картоплі [1,3,7].

2.1. Визначити органолептичні показники зерна (пшениці, жита, ячменю).

2.2. Визначити вміст смітної і зернової домішок зерна, натури різних злаків.

2.3. Визначити вологість зерна за допомогою вологоміра.

2.4. Визначити склоподібність пшениці.

2.5. Визначити вміст крохмалю у картоплі за допомогою ваг Парова.

3

3

3

Аналіз води [1,2,4].

3.1. Визначити органолептичні показники води.

3.2. Визначити загальну і кальцієву жорсткість (твердість), лужність і окисненість води.

3.2. Визначити якісні показники води на вміст іонів амонію, аміаку, нітрит іонів.

4

4

4

Аналіз круп [7, ].

4.1. Визначити органолептичні показники круп: колір, запах,смак. Визначити домішки круп.

4.2. Визначити кислотність круп потенціометричним методом.

4.3. Визначити розварювання гречаної крупи і вівсяних пластівців.
Змістовний модуль № 1.


4

4

5

Аналіз цукру [2, 4, 10].

5.1. Визначення органолептичних показників цукру: зовнішнього вигляду, смаку, запаху та чистоти водного розчину.

5.2. Визначення масової частки цукрози в цукрі.

5.3. Визначення рН розчину цукру.

4

4

6

Аналіз крохмальної патоки [13].

6.1. Визначити органолептичні показники патоки.

6.2. Визначити масову частку сухих речовин в патоці рефрактометричним методом.

6.3. Визначити вміст цукру у патоці поляриметричним методом.



4

4

7

Аналіз рослинної олії [9, 3, 12].

7.1. Визначити органолептичні показники соняшникової олії: запах, колір, прозорість.

7.2. Визначити кислотне і йодне число олії.

7.3. Визначити вміст соди у олії.

4

4

8

Аналіз соку і пюре [5, 12].

8.1. Органолептичні показники яблучного і томатного соку.

8.2. Визначення рН соку і титрованої кислотності за допомогою рН-метра.

8.3. Визначити сухі речовини соку за допомогою рефрактометра.

8.4. Визначити мінеральні домішки томатного пюре стандартним методом.
Змістовний модуль № 2.

4

4

9

Аналіз хлібобулочних виробів [3 ].

9.1. Визначення органолептичних показників.

9.2. Визначення пористості і кислотності хліба.

9.3. Визначення масової частки вологи за методом Чижової.

9.4. Визначення вмісту цукру прискореним йодометричним методом.

4

4

10

Аналіз молока [9, 8].

10.1. Визначити органолептичні показники молока: зовнішній вигляд, консистенцію, смак, запах, колір.

10.2. Визначити кислотність молока.

10.3. Визначити масову частку жиру в молоці.
Змістовний модуль № 3.

4

4




Всього…

36

36


Література

  1. Мелетьєв А.Є., Тодосійчук С.Р., Кошова В.М. Технологічний контроль виробництва солоду, пива і безалкогольних напоїв/за н... А.Є. Мелетьєва: Підручник. – Вінниця, «Нова Книга», 2007- 392 с.

  2. Методи контролю харчових виробництв: навчальний посібник / Н.І. Штангелєва, Л.І. Чернявська, Л.П. Рева та н..-К.:УДУХТ, 200.- 240с.

  3. Лабораторний практикум з технології хлібопекарського та макаронного виробництва / В.І. Дробот, Л.Ю. Арсеньєва, О.А. Білик та н.. // Навчальний посібник. К.: Центр навчальної літератури, 2006.-341 с.

  4. Технологія цукристих речовин. Лабораторний практикум / М.П. Купчик, Л.П. Рева, Н.І. Штангеєва та н...- К. НУХТ, 2007.- 393 с.

  5. Загальні технології харчової промисловості (технологія консервування). Метод вказівки до виконання лабораторних робіт для студентів напряму 6.051701 «Харчові технології та інженерія» денна та заочна форми навчання. Уклад. О.Ю. Шевченко, С.В. Матко, Н.В. Попова.- К.: НУХТ, 2010.- 39 с.

  6. ДСТУ 3768 «Пшениця. Технічні умови».

  7. ДСТУ 2629 «Крупи, побічні продукти і відходи».

  8. ДСТУ 2212 «Молочна промисловість. Молоко і кисломолочні продукти. Терміни та визначення»

  9. ГОСТ 1129 «Масло подсолнечное. Технические условия».

  10. ДСТУ 2316 «Цурор-пісок. Технічні умови».

  11. ДСТУ 4084 «Консервы фруктовые пюреобразные для детского питания».

12. Носенко Т.Т., Бахмач В.О. Лабораторний практикум/ «Хімія жирів та їх подібних» для студентів спеціальності 6.091700 «Технологія жирів та жирозамінників//- К.: 2008.- 51 с.

Виконали, проф. Кошова В.М.

доц. Куц. А.М.

Схожі:

Програма лабораторного практикуму з дисципліни «Загальні технології харчової промисловості» для студентів денної форми навчання напряму підготовки 051701 «Харчові технології та інженерія» iconКонспект лекцій з дисципліни “ технології полісахаридів та їх застосування...
«Технології полісахаридів та їх застосування в харчовій промисловості» для студентів напрямку підготовки 051701 – харчові технології...
Програма лабораторного практикуму з дисципліни «Загальні технології харчової промисловості» для студентів денної форми навчання напряму підготовки 051701 «Харчові технології та інженерія» iconКонспект лекцій розділу “Харчові технології” для студентів денної...
Кошова В. М., Білько М. В. загальна Технологія харчової промисловості: Конспект лекцій розділу “Харчові технології” для студ ден...
Програма лабораторного практикуму з дисципліни «Загальні технології харчової промисловості» для студентів денної форми навчання напряму підготовки 051701 «Харчові технології та інженерія» iconМетодичні Рекомендації до вивчення дисципліни та виконання контрольної...
Мікробіологія харчових продуктів : Метод рекомендації до вивч дисц та викон контрол роботи для студ напряму підготовки 051701 “Харчові...
Програма лабораторного практикуму з дисципліни «Загальні технології харчової промисловості» для студентів денної форми навчання напряму підготовки 051701 «Харчові технології та інженерія» iconМіністерство освіти І науки, молоді та спорту України харківській...
«Проектування підприємств галузі» для студентів напряму підготовки 051701 «Харчові технології та інженерія»
Програма лабораторного практикуму з дисципліни «Загальні технології харчової промисловості» для студентів денної форми навчання напряму підготовки 051701 «Харчові технології та інженерія» iconПерелік запитань підготовки до іспиту з дисципліни «Контроль якості...
Перелік запитань підготовки до іспиту з дисципліни «Контроль якості та безпечності продукції галузі» для студентів спеціальності...
Програма лабораторного практикуму з дисципліни «Загальні технології харчової промисловості» для студентів денної форми навчання напряму підготовки 051701 «Харчові технології та інженерія» iconМіністерство освіти І науки, молоді та спорту україни
Технологія галузі: Метод вказівки до викон курс роботи студ ден та заоч форм навчання спец. «Технологія бродильних виробництв І виноробства»...
Програма лабораторного практикуму з дисципліни «Загальні технології харчової промисловості» для студентів денної форми навчання напряму підготовки 051701 «Харчові технології та інженерія» icon1 Основи метрології. Історія розвитку метрології
Екзаменаційна робота для студентів 2 курсу напряму підготовки «Харчові технології та інженерія»
Програма лабораторного практикуму з дисципліни «Загальні технології харчової промисловості» для студентів денної форми навчання напряму підготовки 051701 «Харчові технології та інженерія» iconПереддипломна практика
Переддипломна практика: методичні вказівки для студентів денної форми навчання напряму підготовки 051602 Технологія виробів легкої...
Програма лабораторного практикуму з дисципліни «Загальні технології харчової промисловості» для студентів денної форми навчання напряму підготовки 051701 «Харчові технології та інженерія» icon1. Філософія ІІ проблематика І роль у суспільстві
051701 Харчові технології та інженерія, 030508 Фінанси та кредит, 030507 Маркетинг, 030504 Економіка підприємства, 030509 Облік І...
Програма лабораторного практикуму з дисципліни «Загальні технології харчової промисловості» для студентів денної форми навчання напряму підготовки 051701 «Харчові технології та інженерія» iconКомплекс навчально-методичного забезпечення дисципліни “Інформаційні...
Комплекс навчально-методичного забезпечення дисципліни “Інформаційні системи І технології” для студентів денної та заочної форм навчання...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Школьные материалы


База даних захищена авторським правом © 2015
звернутися до адміністрації
skaz.com.ua
Головна сторінка